Hoge Hexel – Hexelseweg 80-320

€ 199.000,- k.k.

Een duurzaam chalet aan het water (privé-oever) met de authentieke Twentse uitstraling? Dát is pas ultiem genieten!!!

Op een bijzondere mooie plek in recreatiepark ‘De Tolplas’, met zeer wijds uitzicht en veel privacy, staat dit Twentse buitenverblijf op 315 m² eigen grond, mét privé-oever.
Dit VRIJSTAANDE RECREATIECHALET is rietgedekt en hoogwaardig afgewerkt.

Indeling chalet:
Entree, meterkast, open keuken, riante woonkamer met een schitterend uitzicht over de Tolplas en voorzien van een schuifpui naar het terras aan het water. Riante slaapkamer met walk-in closet inclusief een boxspring (2x 90/200) en twee nachtkastjes. Badkamer ensuite met wastafelmeubel en bijbehorende zijkast, mechanische ventilatie, design radiator, douche, wasmachine (+ ruimte voor een droger). Een separaat (ruim) toilet met eveneens mechanische ventilatie. En tot slot nog een 2 persoons slaapkamer. Vloeroppervlakkte ca. 60 m ².

Dit perceel is zodanig gesitueerd dat van s’ochtends vroeg tot s’avonds laat genoten kan worden van de zon. Voortreffelijke staat van onderhoud dankzij zorgvuldig gebruik uitstuitend door de eigenaar zelf. Gestoffeerd en gemeubileerd (in zeer goede staat), direct beschikbaar voor eigen gebruik. Dankzij een goede cv ook erg comfortabel wanneer in Twente herfst en winter een tandje bijzetten. Btw-vrij: interessant object voor beleggers; geen permanente bewoning; verhuur via het park.

Bijzonderheden:
Gevelbekleding (gepotdekseld) van duurzaam en onderhoudsarm Canexel (Façapanel). Kunststofkozijnen en -deuren van Duitse kwaliteit (Schüco). Rietgedekt dak, schroefdakconstructie; in goede staat van onderhoud (zit in onderhoudsabonnement rietdekkersbedrijf). CV-verwarming met HR-ketel in jaarlijks onderhoud. ’s Winters extra behaaglijk dankzij rieten dak, isolatie, dubbel glas, goede cv + radiatoren. Degelijk laminaat met rustig houtmotief. Badkamer + toilet zijn tot het plafond betegeld. Buiten kraan + buiten dubbele elektra aansluiting. Schuifpui voorzien van kwaliteitshor van harmonicagaas.
Alle overige ramen voorzien van kwaliteit rolhorren, (geen muggenhinder aan de Tolplas). Dimbare plafondspots in de keuken. Een goot boven in het riet bij de entreedeur, geen hinderlijke druppels bij het betreden of verlaten van het chalet. Dubbele buitenverlichting.

Voor een veilig gevoel, betrouwbaar parkbeheer: 
–    kleinschalig rustig recreatiepark, goed beheerd en met veel groen;
–    parkrestaurant (goede keuken!) met terras aan de waterplas;
–    jaarlijkse parklasten incl. btw, excl. voorschot gas, water en elektra: parkbeheer ca. € 1500,=; afval ca. € 170,=; 
–    optioneel: tuinonderhoud ca. € 630,=; CAI ca. € 86,=; (+ € 37,= videma); internet/tv ca. € 153,=.

Volop privacy voor ontspannen buitenrecreatie:
Ideaal voor eigen gebruik, ook prima aan te passen voor verhuur (erbij). Gunstige ligging: op zéér ruime afstand van de overkant van de Tolplas, gelegen aan een doodlopende weg. Blijvend vrij en wijds uitzicht. Toegang tot het perceel via twee afsluitbare poorten. Aan diverse zijden een hoge en dichte beukenhaag. Terras van de buren uit het zicht. Geen bekijks van passerende wandelaars. Geen geluidshinder door verkeer en industrie. Parkeerplaats op eigen terrein.

Onderhoudsarm tuinplezier:
Volledig aangelegde tuin met diverse hoge groene beukenhagen. Een schuifpui naar het terras. Het terras is (grotendeels) gelegen op het westen, achterin op het perceel aan de waterkant (zon t/m einde van de dag). Aan de voorkant van het perceel staat een grote ronde (8 pers) picknicktafel mét rugleuningen: mooi begin van de dag met een ontbij. Privé-oever, geheel voor jezelf. Grote afsluitbare buitenkast voor tuinmeubelen, tuingereedschap, speelmateriaal, vishengels etc.. Opbergkist voor diverse overige (tuin)benodigdheden. Vijfdelige tuinset voorzien van kussens. In beton gegoten rvs fiets-aanleunbeugel voor het veiligstellen van fietsen. Diverse tuinonderhoudsmaterialen (o.a. elektrische. grasmaaier): maai- en snoeiwerk optioneel door het park. 3 vogelhuisjes, elk voorjaar bewoond!, twee lounge plekjes + voedertafel. Geen vergunning nodig voor het {karper}vissen in aangelegen water.

Twentse natuurpracht lokt je naar buiten:
Tuin rondom het chalet, altijd een tuindeel in de zon/schaduw, in/of uit de wind. Terras aan het water, omgeven door een mooie hoge beukenhaag. Een afzonderlijk grote (8 pers) ronde picknick tafel met rugleuningen. Na zonsondergang een on-Nederlands rijk bezaaide sterrenhemel met de Melkweg. In landelijk Twente geen lichtverontreiniging door stadsschijnsel. Aan de rand van het park fraaie bosrand , om door te wandelen of avontuurlijke kinderspelen.

Elke dag waterplezier:
Ligging aan de oever van de Tolplas (ca. 200 m x 330 m): pootjebaden, zwemmen, vissen, schaatsen, (water)vogels kijken (o/a de ijsvogel of de groene/bonte specht op je eigen terrein) en heerlijk nietsdoen. Schoon zwemwater: gefilterd grondwater zonder toevoer van oppervlaktewater uit sloot of kanaal. Een mooie, ruime, begroeide privé-oever welke makkelijk toegang biedt tot het water: deels zwemdiepte, deels ondiep voor spelende kinderen.

Onze collega Karel kan u alles vertellen over deze woning

Karel Timmerman

Makelaar/taxateur RMT

Bel ons op (0546) 57 33 32
Afbeelding van

Specificaties

Brochure downloaden

Overdracht

 • Koopprijs

  € 199.000,- k.k.

 • Status

  Verkocht

Indeling

 • Aantal kamers

  3

 • Aantal slaapkamers

  2

Bouw

 • Bouwjaar

  2009

Oppervlakte en inhoud

 • Perceel oppervlakte

  315 m2

 • Woonoppervlakte

  60 m2

 • Inhoud

  210 m3

Energie

 • Soorten verwarming

  CV ketel

Woningen in de buurt

VERKOCHT
€ 189.000,- k.k.

Hoge Hexel – Hexelseweg 80-345

VERKOCHT
€ 179.000,- k.k.

Hoge Hexel – Hexelseweg 80-319

VERKOCHT
€ 63.000,- k.k.

Hoge Hexel – Hexelseweg 80-226

VERKOCHT
€ 239.000,- k.k.

Daarle – E J Boschweg 8

Kaart van de omgeving